IFK Lidingö P00:U

Referat: Lohärads IF - IFK Lidingö P00:U

Vad trevligt med sol och bra spel! :)

(Vet inte varför referat texten blir delvis länkbar, detta är en bugg som vi har anmält till laget.se. En bugg bland många!!!!)

Idag var det träningsmatch mot duktiga IFK Lidingö P00:U. Idag hade vi stuvat om ordentligt i laguppställningen, det var inte många som spelade på sina "vanliga" platser, även om vi är duktiga på att låta många spela på många olika platser annars. Det kändes bra i omklädningsrummet, många var på bra humör, så det var lovande.

Det var Lidingö som började matchen bäst, de rullade boll bra. Det kom ofta runt på kanterna och hade ofta en kille fri där.

I den 28:e min tog vi ledningen med 1-0, kanske lite orättvist. Max.T vann en duell på mitten av motståndarnas planhalva och slår en bra passning i djupet till Max.S som förvaltade det friläget på ett bra sätt. Det kändes som att vi gick på halvfart under 1:a halvlek, alla kan bättre.

- att vi ofta slog bollen på chans i djupet
Alla lovade att bli bättre och att höja sig.

Vi skapade mera i 2:a halvlek, vi hade bättre och snabbare vändningar. Det var bra fart på kanterna genom Max.T och Zacke. De försökte också hitta varandra genom crossbollar och bollar i djupet. För att lyckas måste man våga, annars händer ingenting.

Vi hade bättre tryck och ofta fick vi fast dom på deras planhalva, genom att vi lyfta hela laget. De blev stressade och kom inte loss lika lätt som under 1:a halvlek.
2-0 kom till genom att Kalle skjuter efter en tilltrasslad situation i deras staffområde och Max.T är framme på returen. Deras målvakt var duktig och ofta på rätt ställe, han tvekade inte att rusa ut och var inte rädd.

Efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde efter en hörna såg gjorde Lidingö sitt första mål. Det var som ett flipperspel en stund.

3-1 gjorde Kalle efter en kanonpass av Anton i djupet. Deras målvakt var (som vanligt) långt ut och skar av vinklarna. Kalle snappade upp sin egen retur och sköt, han hade lite tur innan bollen hamnade i mål. Den gick via målvakt, stolpe, utespelare och i mål!!!
Nu hade vi tagit över matchen, och pressade på hela tiden. Lidingö hade inte mycket framåt.
4-1 gjorde Zacke efter att ropat till sig bollen från Max.S, som passade snett bakåt. Bra av båda två. Skott från Zacke som målvakten hade fingrarna på bollen.

5-1 gjorde GH, efter ett bra förarbete av Hampus och Zacke, Snyggt skott över deras målvakt av GH. Vi är starka sista 15 minuterna, återigen. Siffrorna blev större än vad spelet visade, de skulle ha gjort både 2 och kanske 3 mål också....

Idag får Simon och Ted beröm för deras ytterback spel, kul att se. Samme får lite beröm för att han äntligen gå in i närkamperna och vinner dom. Vilken skillnad på 1:a och 2:a halvleken av Samme, kanon. Fortsätt så!!

Vi tackar Lidingö för en jätte trevlig match. Fortsätt med er fotboll så kommer det att går bra både i Panaxia och Gothia. Tackar även dagens domare (Elin Sjöström) för en jätte bra insats. Och till sist tack till alla er som kom och tittade.

LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!

Nedan ser ni Lidingös referat på Facebook:
Resultatet speglar inte matchbilden. Vi skall göra 2-3 mål i första halvlek och äger första halvlek totalt när det gäller bollinehav och målchanser. Istället leder motståndarna med 1-0 och det kan vi inte säga är rättvist.

Andra halvlek så skapar vi tråkigt nog chanser åt våra motståndare när vi slår bort bollar i uppspelsfas, som våra motståndare kan bryta och tack vare sin extrema fördel i fysiken springa förbi oss och göra mål.